Dones rebels

Hola,

Recentment m’he llegit l’Últim Patriarca i m’ha agradat molt, tinc especial predilecció pels llibres de caire social. Podríeu aconsellar-me algun altre llibre similar que també parlés de xocs culturals, imigració, etc.?
Edgar

Benvolgut amic,

Personalment, L’últim patriarca em sembla un bon exemple d’una nova literatura emergent del nostre país: les veus de la immigració, un fet molt recent a casa nostra, però que ja podem veure les seves conseqüències en la cultura actual: qüestionament de la identitat, la convivència i, com molt bé dius tu, el xoc cultural. Precisament, pròximament publicarem al blog una ressenya sobre Dents Blanques (White Teeth) de l’autora britànica Zadie Smith que fa un retrat de la immigració a Londres.

Recomanació del doctor: Des de Dr Read Good pensem que gaudiràs girant la mirada cap a les Amèriques, ja que tenen una extensa literatura sobre els conflictes interracials tan presents en aquesta societat. Et recomanem la novel·la de Maxine Hong Kingston, La dona guerrera, un interessant relat de la baralla per aconseguir un equilibri entre la doble identitat asiàtica i americana de la protagonista. Així mateix, de la mateixa manera que ho fa Najat El Hachmi a L’últim patriarca, la novel·la esdevé també una lluita per enderrocar el poder masculí dominant. A més a més, l’autora combina el discurs més subversiu amb el discurs propi de l’oralitat i les històries tradicionals xineses.

La dona guerrera (Ed. Arola)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s