Les 6 millors històries de terror

Inés

Des de Dr Read Good us volem fer passar una nit de Castanyada realment esgarrifosa i per això vam entrar en un debat intens de les millors històries de por de tots els temps. Quina història de por us ha marcat? No dubteu a deixar els vostres comentaris!

La Cambra Sagnant (Angela Carter)

Proa Edicions

Aquesta història d’Angela Carter també estaria en el meu top cinc dels contes més ben escrits. La readaptació del conte de Barba Blava de Perrault dóna els resultats esperats: una història terrorífica amb un aire modern i escrit en una prosa impecable.

Un conte tradicional amb un gir postmodern

Un conte tradicional amb un gir postmodern

El gat negre (Edgar Allan Poe)

Vicens Vives

Un home begut que mata el seu gat. Sembla un acudit, però realment és una història terrorífica. El fantasma del gat apareix i no deixa de turmentar-lo. No voldria estar en el lloc del protagonista!

He tornat per assaborir la meva venjança!

La llegenda de Sleepy Hollow (Washington Irving)

Vicens Vives

Aquesta història és més aviat coneguda per l’adaptació al cinema de Tim Burton, Sleepy Hollow. Ambdues versions narren com un assentament holandès es veu perturbat per l’arribada del fantasma del genet sense cap. No apte per als qui pateixen fòbia a morir decapitats.

Johnny Depp, com sempre, encara un personatge llunàtic

Marta

Hauria volgut parlar de The Pit and the Pendulum, però la Inés ja ha complert la quota establerta de Poe amb El gat, aixafant-me de pas l’acudit sobre el Ningú espera a la Inquisició Espanyola! dels Monty Phyton… Resignada, continuo amb un llistat que us posarà els pèls de punta.

El increíble hombre menguante (Richard Matheson)

La factoría de las ideas

Segur que alguns diran que The Shrinking Man és de fet una obra de ciència-ficció, craso error my friend! Es tracta d’un llibre de terror amb totes les de la llei i només cal posar-se en el lloc del protagonista Scott Carey per comprendre-ho. Carey experimenta gradualment i de forma inexorable el que significa perdre el control sobre l’entorn i sobre el propi cos, el pitjor malson de qualsevol home blanc americà de classe mitjana-alta. Bazinga! Tanmateix aquest no és l’aspecte més terrorífic de la història, el gir final us deixarà glaçats, qui té por de l’infinit?

La mida sempre ha estat una preocupació de molts homes

Después (Edith Wharton)

Alianza Editorial

Al llarg de la seva vida, Edith Wharton va escriure diverses històries de fantasmes, entre les quals una de les més conegudes és Afterward. Wharton narra el trasllat del matrimoni Boyne a una casa antiga de Dorsetshire que es rumoreja encantada. El fantasma d’aquesta casa, però, té una particularitat: només t’adones d’haver-lo vist temps després del fet. Es tracta d’una història sobre la consciència culpable amb una protagonista atrapada per la seva dependència del seu marit. El do per la ambientació i la intriga psicològica de Wharton donen lloc a una narració absorbent i esgarrifosa. Us imagineu mirar un dia enrere i comprendre finalment que heu tingut una trobada amb un fantasma?

En altres casos distingir al fantasma resulta molt més fàcil

Sueño febril (Ray Bradbury)

Bruguera

Pateixes un lleu refredat, així que et quedes al llit mentre esperes que baixi la febre. Una sensació estranya t’envaeix, la mà et crema, la sang et polsa amb força i sembla que la teva mà ja no et pertany. Poc a poc aquest sentiment s’estén per tot el cos, primer la mà esquerra, després la dreta, un peu, l’altre, fins que arriba al cap. Ningú et creu, són deliris de la febre, diuen, però tu saps la veritat, el teus membres ja no et pertanyen i aviat seràs un presoner al teu propi cos. Cinc pàgines de horror pur i sense adulterar cortesia de Ray Bradbury a Fever Dream.

El de la mà posseïda és un argument molt més habitual del que creiem

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s