Una ruta de 5… cementiris europeus

Pot semblar extrany, però els cementiris són un bon lloc per fer turisme. És cert que no és un pla ideal de vacances el fet d’anar a un lloc depriment que et recordi que la mort es troba a cada cantonada, però visitar tombes pot resultar una sorpresa agradable. A Dr Read Good te’n proposem cinc on “descansen” les restes d’ídols nostres!

Cementiri de Montparnasse

En ple cor del 14ème arrondissement de París, aquest cementiri és conegut pel gran nombre de tombes de persones famoses que es poden trobar. Evidentment, des d’aquí destacarem la tomba de Samuel Beckett i Susan Sontag, la qual, curiosament, va dirigir l’obra teatral de Esperant Godot.

Estragon encara sobreviu, encara espera Godot!

Cementiri de Père Lachaise

Encara per París, és visita obligada anar a Père Lachaise, el cementiri més visitat del món. I no extranya gens, doncs aquí està sepultat Oscar Wilde, que des de la tomba encara deu fer burla de la burgesia anglesa. No us direm on es troba la seva sepultura, us retem a trobar-la entre els més de 300.000 cossos enterrats!

"A la nova Gran Bretanya, tothom pot tenir capital!"

"Pardon me, podries callar burgeset? Aquí arriba the noble gentleman"

Cementiri de Bunhill Fields

Aquest cementiri de Londres alberga les restes del poeta i pintor William Blake que va decidir passar els darrers anys de la seva vida a la metròpolis. Passejant també trobarem la tomba de Daniel Defoe: no ens deixem endur per les seves novel·les d’aventures per móns exòtics, no va morir després d’un assalt d’uns pirates en aigües caribenyes! Aquest cementiri és una visita interessant si ens trobem de visita per la ciutat, per anar a plorar per la pèrdua d’aquestes dues personalitats… o més aviat llençar-los tomàquets per escriure coses tant insofribles!

"In every cry of every..." literature student!

Cementiri de Highgate

Si encara us trobeu per Londres i teniu ganes de més sepultures (!), us recomanem que us dirigiu al Highgate Cemetery, on trobarem la tomba de George Eliot. No està aquí per voluntat pròpia; de fet, li van denegar el lloc a Westminster Abbey perquè va negar la seva fe cristiana i també pel seu matrimoni no gaire monògam amb George Henry Lewes. Al principi estava situada al racó dels dissidents religiosos. Per sort, ara està la podem trobar a the Poet’s Corner.

Silas Marner hauria posat els pèls de punta a qualsevol sacerdot

Cementiri Protestant de Roma

Aquí trobarem les tombes de dos grans figures del romanticisme britànic: John Keats i Percy Shelley. Mary Shelley, d’altra banda, no se la trobarà aquí, sinó a Bournemouth (Gran Bretanya). Evidentment, dos poetes tan tempestuosos no podien ser enterrats en el clima plujós i avorrit d’Anglaterra, el clima mediterrani sembla més adient, i més en el cas de Shelley, que morí ofegat en una sortida en veler.

Una bonica pintura de Crane amb les tombes de Keats i Shelley. Evidentment, la gespa no podria estar tallada, li donaria un toc massa "il·lustrat"

Anuncis

Un pensament sobre “Una ruta de 5… cementiris europeus

  1. Vaig visitar la tomba de Susan Sontag a Montparnasse fa dos anys i mig; va ser un petit homenatge a una escriptora que, per mí, és molt important. També hi són Sartre i De Beauvoire.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s