5 llibres per regalar

Festes de Nadal… com pot ser d’estressant trobar-te en uns grans magatzems esquivant nens en patinet i fugint de pares Noel mal disfressats! I per més inri, no trobar el regal adequat pot ser realment frustrant. Des de Dr Read Good us presentem la feina feta: us llistem cinc llibres de temes variats que segur que trobaran el seu (o no tant!) lletraferit.

A la platja de Chesil (Ian McEwan)

La frustració sexual de la novel·la segur que ve donada per la ubicació, a Lloret de Mar això no passaria...

Ian McEwan sempre és un conill que podem treure del barret i, és probable que no sigui de tots els gustos, però tot i no convèncer a tothom, segur que amb la lectura els vostres estimats passaran uns dies entretinguts. De la seva interminable llista d’èxits, us hem triat A la platja de Chesil, un relat sobre una recentment estrenada sexualitat d’una parella als anys seixanta. Petita nota: èxit assegurat per als amants de Tokyo Blues (Norwegian Wood) de Haruki Murakami.

A la platja de Chesil (Labutxaca), Chesil Beach (Anagrama), On Chesil Beach (Vintage)

La importància de ser Frank (Oscar Wilde)

Per als mandrosos, sempre quedarà la pel·lícula!

Regalar clàssics és sempre una opció arriscada, ho sabem, però com que pensem que hi ha clàssics i clàssics us recomanem l’obra famosíssima d’Oscar Wilde com una opció segura. Hem triat minuciosament: el llibre no utilitza un llenguatge difícil i la lectura no serà pesada. A més a més, una comèdia sempre és benvinguda. La importància de ser Frank és un graciós retrat de la noblesa anglesa, amb tota la pompositat i hipocresia que l’envolta!

La importància de ser Frank (Diputació de Barcelona) , La importancia de llamarse Ernesto (Edimat), The Importance of Being Earnest (Penguin)

Matar un rossinyol (Harper Lee)

No, no és un manual sobre com desferse de colònies d'ocells de l'hort...

Fa uns dies vam classificar aquesta obra com una de les millors adaptacions al cinema, però m’agradaria igualment mencionar-la com una novel·la ideal per regalar. Sí, també és unclàssic. De fet, ha estat objecte de moltes referències en la cultura popular; per exemple, és l’únic llibre que ha llegit Homer Simpson: “Books are useless: I only ever read one book, To Kill A Mockingbird – and it gave me absolutely no insight on how to kill mockingbirds! Sure it taught me not to judge a man by the color of his skin, but what good does THAT do me?” Una bona opció tant per a adults com per a “grans” adolescents, ja que ofereix en un to amè una reflexió molt interessant sobre el racisme i la intol·lerància.

Matar un rossinyol (Edicions 62), Matar un ruiseñor (Zeta Bolsillo), To Kill a Mockingbird (Arrow Random)

Bartleby, l’escrivent (Herman Melville)

Podria jo també provar aquesta tàctica?

Un llibre ideal per a aquell tipus de gent per a qui la manca de temps és sempre una excusa per a no llegir. Aquest llibre es llegeix en dos viatges de metro i com que Moby Dick és un llibre que fa por començar, Bartleby és una bona opció. Precursor de Kafka i Beckett, Bartleby crearà l’espai perfecte per a una futura entrada en escena d’aquests dos grans escriptors europeus.

Bartleby, l’escrivent (La Butxaca), Bartleby, el escribiente (Akal), Bartleby, the scrivener (Norton)

High Fidelity (Nick Hornby)

El prota llista els seus top 5 "breakups"... tothom podria fer una novel·la d'això, oi?

Un llibre ideal per a amants del rock, High Fidelity és una novel·la amb referències a la cultura popular (però sobretot la música popular) cada dues línies. I crec que és un dels trets que ens atrau més com a lectors i lectores, que ens podem identificar amb totes les accions que ens expliquen. El protagonista ronda la trentena i està entrant en una crisi, així que es refugia en la seva botiga de discos i els seus dos amics rarets. Si us agraden els top-5 tant com a nosaltres, segur que també serà un llibre ideal per a vosaltres!

Alta Fidelidad (Anagrama), High Fidelity (Penguin)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s