5 músics reconvertits en escriptors

Triomfar al món del rock és una fita reservada a uns pocs privilegiats que, un cop superada, sospito que deu provocar una exhilarant sensació d’invencibilitat. Si no és així, com s’explica que tants músics decideixin arriscar-se fent el salt al perillós i despiadat món de les lletres? Fem una mirada a alguns dels últims valents que ho han intentat:

Wildwood, Colin Meloy (The Decemberists)

L’entrada més recent al món de les lletres és la de Colin Meloy, líder de la banda d’indie folk rock The Decemberists. Meloy prova sort amb la novel·la juvenil, inspirant-se en Roald Dahl per crear un univers d’aventures, màgia i perill ubicat als boscos d’Oregon. Animals que parlen, nens segrestats i bruixes malvades per una primera entrega d’una saga que demostra dos punts importants: en primer lloc, escriure una bona novel·la juvenil no és fàcil i, per acabar, els editors fan massa cas a la popularitat prèvia de l’autor quan decideixen publicar un nou llibre.

La mort d’en Bunny Munro, Nick Cave

Aquesta no és la primera incursió de Cave al món de la literatura (la primera va ser And the Ass Saw the Angel, 1989), però segurament ha estat la més pregonada. Cave narra la història d’un venedor obsessionat amb el sexe i la relació amb el seu fill. Un dels atractius de la novel·la és la bona disposició de Cave per jugar amb el format que compta amb un aplicació per l’iPhone i l’iPod narrada per Cave i que inclou una banda sonora creada específicament per l’autor. Així que aquells que encara no l’heu comprat en format paper, arribeu a temps!

Just Kids, Patti Smith

La padrina del punk no és cap principiant al món de la literatura, ja fa dècades que se la reconeix com a autora de poesia, però aquest any el seu talent ha esta recompensat amb el prestigiós National Book Award per la seva biografia Just Kids. Els anys 60 i la seva relació d’amistat amb el fotògraf Robert Mapplethorpe centren una biografia que ha estat descrita com una història commovedora i honesta sobre la ascensió de dos artistes a la fama. L’autora ja ha anunciat el seu pròxim projecte, una novel·la negra inspirada en Sherlock Holmes i en l’estil de Mickey Spillane. Què més podem dir? Patti Smith no s’equivoca mai.

Hard Ground, Tom Waits

A Hard Ground, Tom Waits col·labora amb el foto-periodista Michael O’Brien per donar visibilitat a captaires, rodamons i a aquells que viuen al marge de les societats privilegiades. El llibre barreja retrats d’O’Brien i poemes de Waits per oferir una mirada dura i incisiva a un univers del que habitualment preferim apartar-ne els ulls. Waits també ha publicat un petit llibre de poemes titulat Seeds on Hard Ground els beneficis del qual s’han destinat a diverses organitzacions que treballen en defensa dels sense llar del nord de California.

Life, Keith Richards

Si has estat escollit l’estrella del rock amb més probabilitats de morir jove i també l’única forma de vida (junt amb l’escarabat) capaç de sobreviure a l’apocalipsi nuclear, és més que probable que valgui la pena escoltar la teva història. L’autobiografia de Keith Richards emana passió per la música i anècdotes sucoses que la converteixen en una lectura absorbent, tant per a fans dels The Rolling Stones, com per als lectors casuals que busquen passar una bona estona compartint els daltabaixos d’una existència portada a l’extrem.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s