5 itineraris turístics de ficció

Voldria aprofitar aquest article per fer publicitat del meu nou projecte empresarial: una agència de viatges dedicada al turisme de ficció. Un cop hagi lligat tots els caps, em faré d’or enviant els meus futurs clients als seus paisatges de ficció favorits. La idea no és del tot original, hi ha qui ja ha preparat el material promocional per als seus tours per l’univers de Star Wars, però el meu objectiu és monopolitzar el turisme literari fictici i, amb aquesta intenció, he preparat alguns itineraris per 5 obres molt conegudes de la literatura. Ara només necessito el vostre feedback, us animaríeu a visitar les localitzacions que us proposo?

Hellboy, Mike Mignola

El personatge de Hellboy viatja per tot el món lluitant contra les forces del mal que amenacen la supervivència de la humanitat. El seu coneixement extensiu del folklore sobrenatural el converteix, doncs, en el guia ideal per als viatgers que anhelen viure noves aventures. Al costat de Hellboy, viatjarem a l’estepa russa per enfrontar-nos a la bruixa Baba Yaga, la veurem viatjar en el seu morter volador i en la seva cabana que es mou sobre potes de gallina i que li permet voltar lliurement per les terres eslaves. Com a mesura de precaució, els nens no seran admesos en aquest tour a causa del mal costum adquirit per la Baba Yaga de devorar-los. Altres visites inclouen Irlanda on podeu escollir entre el dimoni Sabates de ferro o el país de les fades o la població maleïda de Sant August als Balcans on podrem trobar els últims homes llop. A més i durant un temps limitat, aquest recorregut turístic inclou la possibilitat de contractar una assegurança de vida d’allò més favorable per als vostres descendents!

Hellboy Dr Read Good

L'amfitriona perfecta

Itinerari vampíric, Anne Rice & Charlaine Harris

Aquest és l’itinerari ideal per als aficionats a la vida nocturna, podreu visitar els locals de moda freqüentats per vampirs famosos com Lestat o Eric Northman i conèixer la història oculta de Nova Orleans. El barri Francès, la catedral de St. Louis o la mansió de la reina Sophie Anne no us amagaran cap secret i no oblidem la Casa Do Diabo i els infames cementiris on es practiquen cerimònies de vudú. L’itinerari vampíric no inclou assegurança de vida, però no es preocupeu, sempre queda la possibilitat d’aixecar-se de la tomba com un no-mort!

No patiu, les probabilitats de trobar-se amb Tom Cruise són baixíssimes

Moby Dick, Herman Melville

Us convidem a viure en persona l’experiència intensament homoeròtica de caçar una balena blanca a alta mar. Viureu el dia a dia en un vaixell d’època de finals del XIX i compartireu aventures amb els vostres companys de viatge mentre descobriu els secrets de l’oceà. Abord del Pequod aprendreu el verdader significat de la paraula companyonia amb col·legues com Starbuck, Queequeg o l’Ishmael. Al contrari del que afirma un tal Elijah, us podem assegurar, quasi totalment, que ningú perdrà la seva ànima durant la travessia, en cas contrari, des de viatges de ficció ens comprometem a reemborsar-la. Nota: les lleis internacionals prohibeixen expressament la caça de balenes per motius d’oci o de venjança personal, així que el nostre itinerari de caça de la balena no inclou la caça d’una balena pròpiament dita, per més informació consulteu els termes legals.

Comptem amb un tatuador abord que us ajudarà a inmortalitzar l'experiència!

L’illa del tresor, Robert Louis Stevenson

Per a aquells viatgers que busquin unes vacances relaxades, oferim una ruta per l’Illa del Cofre de l’Home Mort a les Illes Verges on podran reviure els temps del pirata Barbanegra. Com els seus pirates, els nostres viatgers seran abandonats durant una setmana a l’illot amb un matxet i una ampolla de rom per cadascú. Els supervivents podran continuar la cerca del tresor a l’Illa de Norman, al sud de l’arxipèlag de les Illes Verges. Long John Silver i Jim Hawkins us hi esperen!

Tresor no inclòs

Les llums del nord/ La brúixola daurada, Philip Pullman

L’univers alternatiu de Les llums del nord és la destinació ideal per unes vacances en família. El món de la Lyra Belacqua conserva tot l’encant de la vella Europa, sense deixar de banda la tecnologia més innovadora, però aquest no és l’atractiu més gran d’aquest itinerari. Us heu imaginat mai quin aspecte té la vostra ànima? A Les llums del nord ho podreu descobrir! A l’univers de la Lyra, l’ànima de les persones es manifesta en la forma d’un animal anomenat Daemon, quin serà el vostre? El gos lleial o la serp traïdora? Les llums del nord és un univers carregat d’atractius: bruixes voladores, ossos cuirassats, fantasmes i giptans us esperen!

Cool, or what?

Anuncis

2 pensaments sobre “5 itineraris turístics de ficció

  1. Fa temps que he pensat en montar una agència de viatges dedicada al turisme de ficció. Però de novel·la negra. Un dels ingredients imprescindibles de la novel·la negra – vaja, un dels personatges – és el lloc, una ciutat. M’encantaria explorar el Boston de Robert B. Parker, Chicago de V.I. Warshawski, Washington de George Pelecanos (i Baltimore de la sèrie The Wire), Los Angeles de Raymond Chandler, Michael Connelly i Walter Mosley, New Orleans de James Lee Burke, Edinburgh de John Rebus, Cape Town de Deon Meyer i Mike Nicol, Sydney de Peter Corris, Melbourne de Peter Temple i Shane Maloney. Bé, prou. Em sembla que ja fan visites guiades del gran mestre de tots – Manuel Vázquez Montalban i Barcelona.

  2. Ostres, acabo de llegir _La rosa de Alejandría_ (1984) i em vaig sentir transportada a la Barcelona de la meva infància. M’encanta el Carvalho!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s