5 llibres per llegir abans de l’apocalipsi zombi

Fa un parell de setmanes, la Inés ja va preparar als lectors del bloc per la fi del món profetitzada pels maies que tindrà lloc l’any 2012. Ara em toca a mi contribuir al benestar públic ajudant als lectors a preparar-se per un escenari que em sembla molt més probable: l’anihilació de la humanitat per part del zombis. No em creieu? Feu una ullada al gràfic de més avall.

Com es pot veure en aquest gràfic inventat, l’arribada imminent dels zombis és una preocupació molt real per a la majoria de la població, així que, lògicament, adreçaré aquest problema recomanant-vos els 5 llibres a llegir abans que ens devorin els no-morts.

Zombi – Guía de supervivencia, Max Brooks

Aquells ingenus que creguin que poden sobreviure a l’apocalipsi zombi, trobaran en aquesta guia de Max Brooks tota la informació necessària sobre la plaga que acabarà amb la humanitat. El llibre inclou informació sobre els zombis i els mètodes de propagació del virus, tècniques de lluita, informació sobre com enfrontar-se als atacants i sobre com defensar el nostre cau i, fins i tot, informació històrica sobre brots del virus zombi en el passat. Les seves 13 edicions demostren clarament que l’obra de Brooks és la guia definitiva per defensar-nos de la invasió dels no-morts, com a mínim durant un temps…

A Dr Read Good estem preparades

La dona del tinent francès, John Fowles

Aquesta proposta va dirigida als intel·lectuals entre nosaltres, que (afrontem-ho) seran els primers en caure. Abans de convertir-se en monstres sense ànima devoradors de cervells, els lectors de La dona del tinent francès podran gaudir de la seva última experiència de sofisticació cultural, aprofiteu abans que el vostre cervell es converteixi en gelatina! La novel·la històrica de Fowles tracta l’affaire entre una dona caiguda en desgràcia i un cavaller promès amb una altra dona, el que en un principi sembla una simple obra de gènere, però, acaba per convertir-se una àcida reflexió sobre el rol de l’autor on Fowles ironitza sobre la concepció que tenim els lectors del segle XX sobre la literatura de gènere. Una gran novel·la post-moderna per a un futur post-apocalíptic!

L'apocalipsi ens agafarà llegint: coherents fins a la fi

No es país para viejos, Cormac McCarthy

Per als cínics que ja s’ho veien venir, recomano ferventment No es país para viejos de Cormac McCarthy. A la novel·la, les vides de tres personatges sense gaire en comú s’entrecreuen a causa d’un enfrontament entre traficants de drogues que acaba en matança. El sheriff Ed Tom Bell observarà atònit i horroritzat com l’assassí sociòpata Anton Chirguh inicia una espiral de violència sense precedents per tal de recuper una bossa de diners robats. No es país para viejos és una novel·la dura, pertorbadora i angoixant que pot tenir dues utilitats durant la fi del món: preparar-se per la devastació que ens espera o per convèncer al lector que potser ens ho havíem buscat i tot.

Aquest paràgraf m’ha quedat una mica depriment, veieu això per compensar:

De Profundis, Oscar Wilde

Per als que descobreixin a déu durant la devastació, l’obra que Wilde va escriure durant els seu empresonament a Reading Gaol els servirà de consol. De Profundis és una llarga missiva que Wilde va escriure al seu amant Lord Alfred Douglas en la que repassa la seva vida, els esdeveniments que l’han portat a la presó i la conseqüent evolució espiritual que ha sofert. De Profundis és un document emotiu amb un poderós missatge de perdó i esperança que us ajudarà a superar les llargues nits de vigília esperant l’arribada dels zombis.

Lord Douglas: una imatge val més que mil paraules

Juli Cèsar, William Shakespeare

Finalment, per tal de navegar amb èxit les lluites de poder que sens dubte esclataran a l’interior dels grups de supervivents, res millor que l’obra de teatre Juli Cèsar. Les contradiccions de Brutus us ensenyaran com no assolir el poder, mentre que Marc Antoni es convertirà en l’ideal de polític carismàtic. Les reflexions sobre els beneficis de la monarquia o la república també seran aplicables en l’elecció d’un líder per al grup. I, sobre tot, Juli Cèsar us ensenyarà a cuidar-vos dels fatídics Idus de març…

Jo també votaria per Marlon Brando

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s