5 llocs on caure (literalment) mort

El món dels llibres està ple de llocs que, per barata que hi sigui la propietat immobiliària, més val evitar si volem conservar la nostra integritat física i mental. En aquest article, trobareu 5 localitzacions dels Estats Units que faríeu bé d’esborrar dels vostres mapes.

Basin City, Sin City – Frank Miller

Sortir viu de Basin City és tot un miracle. La població de Basin City està formada en un 70% per governadors i policies corruptes, mafiosos, delinqüents de segona, psicòpates i homes enfonsant-se en espirals autodestructives. Calculo que la resta de la població està constituïda per prostitutes i per les cambreres que treballen als bars de mala mort que semblen constituir la base de l’economia (no submergida) local. La zona més segura de la ciutat és el Barri Vell que està sota el control de les prostitutes, dones guerreres poc disposades a tornar a caure a les grapes dels proxenetes. Un gir inesperadament feminista si no fos pel fetitxisme que traspua la seva caracterització. No us enganyeu, Basin City és un mal lloc miris per on t’ho miris.

Sin City Frank Miller Dr Read Good

A més hi plou molt

Milburn, Fantasmas – Peter Straub

En un principi, la petita ciutat de Milburn a Nova York no hauria de pertànyer a aquesta llista, es tracta d’una comunitat tranquil·la i agradable, al menys fins que hi arriben els fantasmes és clar. En qüestió de pocs dies i coincidint amb l’arribada d’una misteriosa jove, comencen a acumular-se els incidents estranys i la població es veu delmada. La salvació de la ciutat depèn d’un grup d’ancians i un jove escriptor que s’han d’enfrontar als malsons teixits per la misteriosa Eva Galli. Però a mida que la teranyina d’històries que els envolta es va espessint, una pregunta ronda la ment dels personatges: és possible que el seu terror alimenti a la bèstia?

Amb mi la bèstia patiria d'obesitat

Jerusalem’s Lot, El misteri de Salem’s Lot – Stephen King

Com Milburn, Jerusalem’s Lot podria considerar-se una petita ciutat idíl·lica, si nos fos és clar per l’alta concentració d’ésser sobrenaturals que hi podem trobar. La fundació de la ciutat està vinculada a un secta maligna que intentava provocar l’apocalipsi i malgrat que els seus últims membres van desaparèixer a finals del segle XIX, sembla que les forces del mal s’hi troben com a casa. La gota que fa vessar el got, però, és l’arribada dels vampirs a la ciutat. En poques setmanes, el vampirisme s’ha convertit en un plaga de tals dimensions que només un incendi que arrasa la ciutat pot frenar la contaminació. Nombre de supervivents als final del llibre? Dos i mig. Els habitants del pobles del voltant saben que Salem’s Lot continua sent una mala ciutat i recomanen als viatgers que passen per la carretera de Maine que la creua que no s’hi detinguin sota cap circumstància, s’hi juguen la vida.

Vampirs Stephen King Dr Read Good

L'exportació principal de Maine són les cases terrorífiques

Bon Temps, True Blood – Charlaine Harris

No sé què tenen les comunitats rurals que atreuen a monstres de tot tipus, a Bon Temps hi podem trobar des de vampirs, homes llop i fades fins a comunitats de d’homes pantera i tot tipus de psicòpates. No oblidem pas que Bon Temps es troba a Louisina, per tant la fauna local tampoc és gaire amistosa: caimans, opòssums i linxs hi troben la seva llar, per no mencionar els més perillosos de tots: els rednecks,  un segment de població empobrida que acumula més armes de les que qualsevol persona amb problemes per deletrejar el seu nom hauria de tenir.

True Blood Bon Temps Dr Read Good

Sé el que esteu pensant, però creieu-me, no s'ho val

Salem, Les bruixes de Salem – Arthur Miller

Tornem a Salem, però en aquest cas a Massachussets. A l’obra de Miller, Salem és el tipus de ciutat on les acusacions de bruixeria d’una adolescent gelosa poden portar-te a la forca. Les explicacions més mundanes a la onada d’histèria que va recórrer la ciutat tampoc són cap consol:  maltracte de nens, divinacions invocant el dimoni, ergotisme (intoxicació amb pa fermentat que conté elements químics semblants al LSD), el complot de la família Putnam per destruir la família rival, els Porter i, especialment, la misogínia inherent de la comunitat que va conduir a la destrucció, per mitjà d’acusacions falses, d’aquelles dones que havien obtingut un cert nivell d’independència econòmica. Val a dir que que l’obra és una al·legoria del maccarthisme als Estats Units dels anys 50, però el melodrama de la lectura literal no té preu.

Las brujas de Salem dr Read good

L'ajuntament de Salem necessita renovar els seus pamflets turístics urgentment

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s