L’altra Jenna Fox

L’adorada Jenna Fox, Mary E. Pearson

Jenna Fox no és una adolescent com altres. El seu cas és particular, però tan sols sap això, que el que li passa no és normal. La història comença uns dies després de despertar-se d’un coma, en el que ha estat immersa durant un any. Li diuen que ha tingut un accident, però ella no recorda res de la seva vida abans del coma. Així comença l’aclamada novel·la juvenil de Mary E. Pearson que va arribar a les llibreries catalanes fa gairebé dos anys i que aviat tindrà segona part traduïda tant al català com al castellà.

L’adorada Jenna Fox es situa en un futur no molt llunyà, on els progressos científics i tecnològics són força considerables. El seu pare és un aclamat metge que es pot permetre tots els luxes tant per a ell com per la seva família, ja que en el seu dia va ser l’inventor de Bio-Gel, del qual no entraré en detalls, haureu de fer una ullada al llibre. Jenna intenta esforçar-se per recuperar la memòria, però aviat se n’adona que no tot és el que sembla: on són les seves pertenences d’abans? I els vells amics, no s’interessen per ella? I per què han creuat el país per canviar de ciutat mentre Jenna encara estava inconscient?

Des del punt de vista narratiu, L’adorada Jenna Fox és una novel·la força interessant. En tot moment, la història ens és presentada des del punt de vista de la protagonista i, per tant, compartim la mateixa confusió i “amnèsia”. Això fa que la trama sigui intrigant, però alhora mantenint un equilibri, de manera que arribem a respectar el ritme de la protagonista i els seus descobriments. Les persones que envolten Jenna Fox són completament desconeguts per a ella i per a nosaltres, de manera que poc a poc anem endinsant-nos en els caràcters, obtenint com a resultat un personatges rics i complexos.

L’objectiu de la novel·la és provocar la reflexió entre els joves lectors sobre la relació entre el progrés tecnològic i científic i l’ètica, fins on la medicina i la biologia poden interferir en la vida i la mort de les persones. Una novel·la juvenil ben estructurada i escrita on Jenna Fox haurà de lluitar per establir una identitat pròpia i el poder de l’elecció de què vol fer amb ella.

L’adorada Jenna Fox, Cruïlla

Adorada Jenna Fox, SM

The Adoration of Jenna Fox, Henry Holt Books

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s