Procrastinació literària

Perdoneu per haver trigat tant a publicar aquesta entrada, estava procrastinant. La procrastinació és un comportament diria que gairebé innat, qui digui que no procrastina mai, menteix. Evitaré fer un escrit de l’estil de manual auto-ajuda i donarem per fet que la procrastinació és incurable. Això sí, hi ha maneres i maneres de fer-ho! Aquí us proposo unes quantes maneres perquè la vostra procrastinació tingui un toc literari.

Fer un soliloqui

Sort que Hamlet no tenia internet

Hamlet és el gran procrastinador per excel·lència. Des de la segona pàgina que sap que ha d’acomplir una missió i en necessita 150 més per fer-ne alguna cosa. Per donar-se temps decideix fer un soliloqui, i us animo a fer-ho també. Heu d’entregar un treball? No patiu, està demostrat que els humans funcionem millor si treballem sota pressió, dediqueu el vostre temps a escriure un gran monòleg xecspirià.

Què faria Jane Eyre si…?

No sap on s'hi fica!

No sap on s'hi fica!

Què faria Jane Eyre si s’adonés que Bertha Mason no és mala persona i que és en Mr Rochester el manipulador, maltractador i violent? Perquè fer la tasca que ens ha manat el/la supervisor/a si podem passar-nos el dia pensant què farien els personatges en situacions completament diferents. Què passaria si Harry Potter no tingués a Hermione de side-kick? Què faria Catherine si visqués en un lloc on la gent no estigués sonada en comptes de Wuthering Heights?

Escriure aquella novel·la que sempre hem volgut escriure

Amb una llibreta d'aquestes es té més classe

Diuen que procrastinar és una manera d’evitar una tasca major. Però qui diu que procrastinar no pot ser útil? Tenir obert el notepad a l’ordinador o tenir una llibreta al costat ens pot ajudar a fer l’esquema de la nostra novel·la ideal. He dit esquema, no escriure la novel·la, ja que això es convertiria en una tasca a acomplir, que va en contra de tots els principis de la procrastinació.

Fer-ne de Facebook un melodrama

I si no trobes idees, sempre queda lamebook (per seguir procrastinant)

Tothom té l’amic a Facebook que escriu les seves desgràcies perquè la resta se n’assabenti, i si no en tens és que ets tu mateix/a. Per què no fer-ne un ús literari? Segueix la seva evolució i anota-ho, fins i tot podem ser actors de la història comentant les seves desgràcies perquè s’enfonsi en el dolor. Qui sap, potser tenim el proper jove Werther a les mans en versió segle XXI.

Anuncis

2 pensaments sobre “Procrastinació literària

  1. Si la procrastinació s’ajunta amb l’astènia primaveral coma excusa je tenim el panorama parfecte. Em temo que no paro de procrastinar, fins i tot la idea de la llibreta em sembla un treball ingent…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s